KŪČIUKŲ KEPIMAS

Kūčiukai, prėskučiai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Kūčiukų svarba per šventes yra ne mažesnė nei pačios duonos, lietuvių garbinamos nuo seniausių laikų. Trečiadienio  popietę mūsų globos namų gyventojai susirinko į kūčiukų kepimo pamokėlę. Čia visi kartu minkėme tešlą, stebėjome kaip ji kyla, savo rankomis pjaustėme kūčiukus,  ir laukėme kol jie iškeps.  Čia kiekvienas gavo užduotį, kurią kuo puikiausiai įvykdė. Išmokome  kepti tikrus lietuviškus kūčiukus, taip pat susipažinome su kūčiukų kepimo tradicijomis, Šv. Kūčių ir Kalėdų ritualais, jų prasme.

Socialinio darbuotojo padėjėja Elena Mikalajūnienė